Halloween

Så är årets Halloween över. Det har varit fruktansvärt kul att göra alla dessa sminkningar. Har hunnit med både trasdockor, hjärter dam, vampyrer och slagsmålsskador. Det var väldigt givande kunskapsmässigt att göra dom sminkningarna. Alltid kul att få gå lös med sin kreativitet.
Jag ska försöka få upp bilder på alla sminkningarna men just nu får ni nöja er med en bild på mig och Jimmy Dahl som vampyrer. Tänderna på bilden är sådana som jag gjort själv.
Jag ska snart lägga ut en bildtutorial på hur man tillverkar löständer. Denna är dock som en information om HUR man tillverkar tänder och inget som man skall försöka sig på då den processen innehåller moment med mycket giftiga ämnen. För att kunna göra tänder behövs ett bra dragskåp samt god kännedom om materialen. Om någon trots detta vill veta mer om protestillverkningen så kontakta mig då.
Nu skall jag fortsätta åka tåg och hoppas hoppas på att jag kommer fram i tid!
Ha de superbäst och hoppas att jag snart kan lägga in fler inlägg!
Kram på er!

Tartuffe!

Detta är den pjäs jag nu börjat arbeta med som mitt första stora elevprojekt. Tartuffe är, för er som kanske inte vet, ett drama skrivet av Molière 1664. Jag har valt att förlägga pjäsen till ungefär 1660-talet vilket innebär att jag har en hel del jobb framför mig. Idag har jag iaf satt igång på allvar med den och kommer nästa måndag ha en kort presentation för Lars om mina tankar angående pjäsen och tiden.
Det som jag idag har börjat med är att börja läsa pjäsen samt att studera tiden ca. 1650-1700 för att få grepp om hur människor levde, klädde sig men framförallt hur de såg ut i håret och om de var sminkade, och isf hur de var det. Jag har också letat information om sjukdomar som var vanliga bland människor under den tiden, då detta kan påverka hur en karaktär ser ut. Sedan måste man också, självklart, läsa manuset och göra en analys av detta för att verkligen kunna skapa en karaktär trovärdig manuset.
Vad jag ska spendera kvällen med är att fortsätta läsa manus och reflektera över de historiska aspekterna.
Nedan en bild på Wikipedias Tartuffe, än så länge inte alls så som jag framställt honom i mitt huvud.
Nästa gång kanske det kommer mer ideer om hur jag har tänkt mig karaktären.
Ha de gott!
Kram!

Premiär!

Idag har vi premiär på Folkan med pjäsen Två Fattiga Rumäner som Talar Polska. Önskar alla skådespelare och tekniker spark i baken och hoppas på bra recensioner! Mer om detta kommer senare!
Kram på er alla!

HInner inte med allt...

Det är precis varför jag inte skrivit här på över en vecka. Det är så mycket saker att göra att jag stundtals glömmer bort bloggen, men nu så blir det ett inlägg iaf. Vad som hänt sedan förra veckan är mycket. Vi börjar på teatern närma oss premiären av Två fattiga rumäner som talar polska. Den har varit en hel del jobb med men snart kan vi lägga den lite mer åt sidan och börja med nästa pjäs som också är större nämligen Katitzi. Det kommer bli en hel del peruker i den och även lösa delar så jag kommer få lära mig massor i den!
Annars har jag börjat tillverka mina tänder, det blir huggtänder som kommer bli perfekta till Halloween, och med lite smink på de kanske jag nästan kommer se ut som Nosferatu eller dracula...
Sen har jag också med mycket hjälp från Lars fått visat hur man friserar upp en peruk i 40-talsstil. Nu gäller det bara för mig att öva mer på det så jag kan klara det på egen hand till slut. Sen övar jag fortfarande på mustascher och det går bättre och bättre. Äntligen börjar man förstå hela arbetsprocessen och det gör att det mesta klarnar. Dock gäller det att få in onduleringen i händerna.
Förhoppningsvis kommer jag få börja med mer avancerad tångondulering snart också vilket kommer bli grymt svårt men också grymt kul. Sen på söndag kanske jag får vara med och se en helhuvudsavgjutning. Ett huvud som kommer vara med i en kommande film kanske. Vet inte hur mycket jag får skriva om det så lämnar det nu.
Inga bilder idag men ska försöka lägga upp några snarast.
Tills nästa gång, ha de gött!
Kram!

RSS 2.0