Premiären avklarad!

Nu har jag inte skrivit här på några dagar. Det beror på att jag haft fullt upp med förberedelser och repetitioner inför premiären av Katitzi. Nu är den iaf avklarad och vi är nu inne i spelperiod. Skönt faktiskt, nu kan jag och Lars kanske fokusera mer på lite mer skolgrejer men också att börja lite på kommande pjäser. Och inte att förglömma, städa kemskåpet hemma hos Lars, haha!
Skulpteringen går vidare, men måste nog fråga Lars lite nu var jag ska ta vägen så jag hamnar rätt, sen måste jag också presentera men idéskiss för Tartuffe, något som dröjt allt för länge nu känns det som. Jag vill börja med allongeperuken snart! Hoppas det kan bli inom någon vecka jag kan börja med det!
Imorgon är det veckovila så slappdag på riktigt blir det då! Sköönt! :)
Ha de super alla läsare!
Kraam!

Nörd?

Haha, jag tror bestämt att jag är de, nörd. Var på teatern idag, trots att vi egentligen har lite veckovila för vi jobbar på söndag med Katitzi. Var där och skulpterade lite, och nu börjar känslan av its alive! Rätt skum känsla men rätt kul att några lerklumpar kan kännas så. Imorn ska jag säkert fortsätta med den, men också jobba med Katitzi, för imorgon är det genomdrag igen.
Sen gjorde jag som ni kanske ser, om designen på min blogg, och det är rätt stor skillnad. Dock känns den bättre nu, inte det sär mörka och tråkiga, utan vitt med lite streck. Kom på att det faktiskt liknar Dramatiska Institutets logga på ett sätt, tyvärr...
Sen jobbade jag med min Tatruffe och gjorde en skiss på den och en perukskiss så jag kan presentera det för Lars någon dag. Bild på min inte allt för snygga skiss kommer någon dag.
Nu ska jag slappa vidare och så. Imorn väntar också COCK på Vita scenen. Undra vad det kan vara för något?
Ha de superbra!
Kram

Katitzi och skulptering!

Det är precis vad dagens innehåll har varit. Hälsade för övrigt också på Lars Norén som va på teatern och hälsade på. Jaja här nedan följer så de utlovade bilderna, både från Katitzi och på skulpteringen.
Här, Lars V och Johan F. Lars har fått lite sjuka ögon och lite Wellaform i håret. Johan har en tunn grund, mustasch som jag knutit och en vit slinga, också jag som knutit! :D
Här är positivet jag skulpterar på, och i detta fallet är det Erik Ståhlberg.
Bilden t.v. är från igår och en grovskulptering för att hitta linjerna i ansiktet.
Bilden t.h. är från dagens korrigeringar, dels har alla rynkor flyttats ner, näsan har ändrat form och jag har letat ålderskuggor i ansiktet. Imorn fortsätter jag så uppdatering kommer imorn!
Nu blire dusch och sen sängen!
ha de super!
Kraam!

När de lider mot premiär!

Imorgon är nästa kostom och mask på Katitzi! Wiiiie säger jag åt de, för de ska bli så kul, jag får ju sminka på föreställningen liksom! Som ni vet sminkade jag ju Lars V och Isabel M i torsdags men imorn ska jag också sminka Johan Friberg. Så tre sminkningar att ta hand om. Konstiga är bara det att jag bara sminkat Lars en gång innan men klarar av hela hans masktid på 10 mins, så lite snabbt lär jag mig iaf! Inte så trög jämt, vilket är bra! :D
Idag har jag spenderat tid åt att gjuta av tänderna på en av musikerna i Katitzi. Han ska troligtvis om vi hinner få en guldtand, och den ska jag få göra, kul kul kul!! Sedan har jag ägnat jag vet inte hur många timmar åt skulptering på ett positiv. Jag vet inte alls vad Lars kommer säga när han ser det, så dörför ska de bli spännande när han imorn får se min kreation. Om han tycker det är okej kommer de bilder här imorn, kommer också bilder på mina sminkningar jag gör i Katitzi!
Nu ska jag kolla vidare på Neil Gortons silikonfilm. Ha de gött!
Kramkram!

Stockholm och Katitzi

I torsdags var det första draget med mask o kostym. Det gick fint för oss och det verkade gå hem hos regissören också, vilket alltid är positivt! Jag sminkade Lars och Isabel, som spelar pappa Taikon och Rosa. Gick kanon, nästan ;)
I fredags var det en resa till Stockholm som gällde. Kungliga operan ringde mig i början av denna vecka och ville jag skulle komma på studiebesök. Självklart passade då fredag bra eftersom jag ändå skulle upp med Helenas saker. Så klockan halv ett var jag på operan och fick där se deras mask och perukavdelning, eller ja alla deras avdelningar för dom hade hur många rum som helst som var deras verkstäder. Sen fick jag också se kostymavdelningen där ungefär 60 personer jobbar. Fick se lite balettkostymer för baletten dom kör nu, men också för kommande balett, Nötkäpparen. Det är också en balett dom ville bjuda mig på, så i mitten av december åker jag till Stockholm och ser den på Kungliga Operan, och dom betalar min biljett! Inte illa de faktiskt. Nu kanske ingen av er läsare är dansintresserade alls men de ska faktiskt bli fruktansvärt kul att få se den föreställningen!
Nu ska jag läsa lite Richard Corson-bok och sen slappa resten av dagen!
Ha de fint alla läsare!
Kraam!
Pälsmössa som används i Katitzi
En peruk rullad för Katitzi

Lite gamla bilder!

Här nedan följer lite bilder från både affischfotodagen men också från Irene Huss-filmen.
Foto för en av pjäserna
Lars som har fullt upp, och sen bild i studion
Lars var glad och peppad, trots klockan var kvart över sju!
Vår sminkloge, ett gammalt kontor på obduktionsavdelningen på Mölndals sjukhus.
Lite bilder, vissa säger ju, alla bra bloggar har många bilder ;)
Kram på er!

International Make-Up Artist Trade Show!

Precis, eller ja IMATS som den enklare kan förkortas. Det är en maskörmässa som varje år hålls på ett flertal platser i världen, bl a i London. Mässan går av stapeln den 29-30 januari nästa år, och... JAG SKA ÅKA PÅ DEN!
Det kommer verkligen bli helt awsome, tänk er själva! Åka till London, gå på seminarier med tex Nick Dudman som är make up designer för Harry Potter. Sen kommer det med all säkerhet vara en hel del annat otroligt kompetenta människor som är där! Jag kommer verkligen vara full av inspiration, sminkprodukter, och vem vet kanske en och annan öl...
Förresten ringde Kungliga Operan mig idag, och dit ska jag på studiebesök på fredag, för då blir en liten dag i Stockholm, vilket också kommer bli superkul. Jag ska försöka ta lite bilder som jag kanske kan lägga ut här!
Nu ska jag snart sussa, men ska nog kolla lite mer på John Woodbrige film om foam latex, kanske inte den mest upphetsande filmen, men jag kommer definitivt somna till den, haha!
Ha de superbra!
Kram!

Vilken tilläfllighet

Bara en liten sak jag kom på, den masken som användes vid det inlägg jag skrev om igår, en likadan mask hade Lars hemma. Lite kul när jag kom och tänka på det.
Bara en kul liten anekdot.

VidaHair Extension

Detta är ett extensionsystem som vi på avdelningen ska iväg och kolla på. Det hålls ett seminarium här i Göteborg och det verkar verkligen väldigt intressant för tydligen skall det gå att förlänga ett hårstrå åt gången och denna funkar tydligen även finfint i luggen. Det är också ett, vad dom kallar cold fusion-system, så hela processen behöver ingen värme. Här kommer en video hur det funkar. Det är säkert tyvärr endast för frisörer men kanske får jag tillfället att använda detta på någon av er?
Det ser verkligen väldigt spännande ut, så när väl seminariet varit kommer jag säga mer om detta!
Ha de superbra!
Kram!

Utan helheten, ingenting

Detta är ett bevis på att verkligen helheten i en maskering är så viktig. Det handlar om en 20-årig man som i Hongkong gick på planet som en äldre man men från toaletten kom ut som en 20-åring. Vad som folk hade reagerat på var hans unga händer, alltså han hade missat en del i helheten som blev hans fall.
Här ovan kan ni de innan mask, med mask på, och med mask och kostym på. Att missa händerna i en sådan maskering gör verkligen att hela helheten inte funkar. Hade han tänkt på detta kanske han hade haft en bättre chans att smita in i landet.
Vad jag vill säga med detta är att man måste tänka på verkligen hela helheten och inte fokusera för mycket på detaljer. Funkar helheten funkar också karaktären. Detta är något som jag just nu jobbar med i Tartuffe, som just nu bara finns i huvudet.
De va dagen lilla betänkande.
Ha de gott!
Kram!

Varför?

Det är något jag idag började fråga mig själv. Idag började jag verkligen fråga mig själv varför jag gör vissa saker, varför jag jobbar på vissa sätt och varför jag tänker på vissa sätt. Jag drog tankarna tom så långt så att jag frågade mig varför egentligen maskör? Just den frågan är nog något jag gått och tänkt på nästan hela dagen. Det är inte direkt så jag kan komma på ett svar på frågan, eller jo ett svar som var det första som dök upp i huvudet. Det känns bara rätt i hjärta och huvud. Jag har ju också en frukansvärd glädje att skapa saker, men är det egentligen nog kan man undra? Det känns som om det skulle räcka, men vad vet jag?
Inspirationen är också som bortblåst, vilket den varit under några dagar. Jag förstår inte alls var den är men hoppas på att den ska komma tillbaka. Just nu är den verkligen långt borta. Det känns när jag skall försöka jobba med Tartuffe, det går bara inte just nu. Vad jag iaf kom fram till idag var att jag jobbat helt fel med tänkande, så jag strök och kastade hel min perukskiss för jag behöver tänka om helt, det kändes inte rätt helt enkelt, av någon magkänsleanledning. Jag måste ägna en massa tänkande innan jag kommer fram till hur jag ska göra, när nu inspirationen kommer tillbaka...
Jaja nu ska jag inte tjata mer om detta!
Ha de super alla läsare!
Kram!

En bild till

Tänkte bara slänga in en bild till på en den halloweensminkningen jag gjorde på Emma och Anna!
Så blev dom!
Ha de fint!
Kram

RSS 2.0