Foundation killar...

Ofta får jag frågan, sminkar du dig verkligen? Och ja, jag smikar mig, men som kille gäller de att tänka på att använda en riktigt bra foundation. Ofta ser jag yngre personer, killar, som använder för mycket eller fel nyans på foundation. Detta är vanligt nybörjarfel, men kanske kan jag ge lite tips på produkter och verktyg för att undvika detta.

  1. Välj en kvalitativ foundation, en sådan är dyrare men räcker alltid längre och är bätrre för huden. Några foundations som jag kan rekomendera är MAC Studio FIX Fluid, i.d bare minerals och sportfoundation från make up store. Om man bara vill få ett tunt lager av foundation för att se fräshare ut rekomenderar jag då i.d bare minerals. Detta är en fondation som består av mineraler som är vårdande för huden och denna är lätt att lägga på. För att dölja större ojämheter skulle jag välja MAC Fix Fluid eller make up stores sportfondation.
  2. Se till att få rätt nyans! Ta hälp av make up artister i butiken och låt dem hitta en nyans som passar din hudton väl. OM man väljer MAC eller Make up stores foundation är det också viktigt att få ett puder i rätt nyans. Rådfråga i butiken om nyans på detta.
  3. Lägg fondation med rätt verktyg. Många använder fingrar för att smeta in ansiktet med foundation, men på detta sätt får man lätt in bakterier i ögonen, vilket kan resultera i ögonfluss. Välj istället en bra latexsvamp eller en foundationpensel. Både make up store och mAC har riktigt bra penslar. Väljer DU i.d. bare minerals är det viktigt att köpa en kvalitativ borste, en kabuki-borste ger ett mycket täckande resultat. Se också till att göra rent din svamp eller borste efter varje användning då bakterier (streptokocker) lätt växer till i fettet som flytande fondation innehåller. Dessa bakterier kan orsaka svinkoppor, så akta dig för de!
  4. När du lgger fondation, börja hellre med för lite än för mycket. Det är alltid lättare att lägga på mer än att ta bort. Lägger du med en latexsvamp kan du med stor fördel fukta svampen då denna lättare släpper ifrån sig fondation då. Jobbar du med en pensel jobba ut fondationen och få den jämn, och åter igen, det är lättare att lägga på mer än att ta bort. Testa dig fram till ett resultat som du tycker blir bra!


 Kommentarer
Postat av: Sophie

Sen så finns det en foundation ifrån mary kay, den är verkligen hur bra som helst :)

2010-02-15 @ 11:30:40
URL: http://sophiesjoberg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0