Silvershampo/inpackning

Lite information om Silvershampo då. Jag vill bara rekokmmendera alla som har blont hår att använda silvershampo. Silvershampo fungerar så att det tar bort de gula pigmenten i håret och håret blir därför mer bitt. Silvershampo sliter inte på håret och innehåller inget blekmedel, som vissa tror. När man tvättar håret med detta kan man låta det verka under olika lång tid beroende på hur mycket gult pigment man vill få bort. Jag, som har grått hår låter shampot sitta i ungefär 2-3 minuter innan jag sköljer ur det. Har man "vanligt blont" hår kan man bara lägga i shampot och sedan skölja ur det. Verkningstiden beror som sagt alltså på hur mycket gult pigment man vill neutralisera.

En annan produkt jag också rekomenderar för er med blont hår är Revlons färginpackning. Denna finns för många olika hårfärger men gör er med blont/grått hår rekomenderar jag 1002. Eftersom det är en inpackning  vårdar den håret samtidigt som den neutraliserar de gula pigmenten. Denna ska sitta i håret i ca. 3 minuter för att uppnå ett bra resultat.

Allt för denna gång men fortsätt läsa!
Kram
Foundation killar...

Ofta får jag frågan, sminkar du dig verkligen? Och ja, jag smikar mig, men som kille gäller de att tänka på att använda en riktigt bra foundation. Ofta ser jag yngre personer, killar, som använder för mycket eller fel nyans på foundation. Detta är vanligt nybörjarfel, men kanske kan jag ge lite tips på produkter och verktyg för att undvika detta.

  1. Välj en kvalitativ foundation, en sådan är dyrare men räcker alltid längre och är bätrre för huden. Några foundations som jag kan rekomendera är MAC Studio FIX Fluid, i.d bare minerals och sportfoundation från make up store. Om man bara vill få ett tunt lager av foundation för att se fräshare ut rekomenderar jag då i.d bare minerals. Detta är en fondation som består av mineraler som är vårdande för huden och denna är lätt att lägga på. För att dölja större ojämheter skulle jag välja MAC Fix Fluid eller make up stores sportfondation.
  2. Se till att få rätt nyans! Ta hälp av make up artister i butiken och låt dem hitta en nyans som passar din hudton väl. OM man väljer MAC eller Make up stores foundation är det också viktigt att få ett puder i rätt nyans. Rådfråga i butiken om nyans på detta.
  3. Lägg fondation med rätt verktyg. Många använder fingrar för att smeta in ansiktet med foundation, men på detta sätt får man lätt in bakterier i ögonen, vilket kan resultera i ögonfluss. Välj istället en bra latexsvamp eller en foundationpensel. Både make up store och mAC har riktigt bra penslar. Väljer DU i.d. bare minerals är det viktigt att köpa en kvalitativ borste, en kabuki-borste ger ett mycket täckande resultat. Se också till att göra rent din svamp eller borste efter varje användning då bakterier (streptokocker) lätt växer till i fettet som flytande fondation innehåller. Dessa bakterier kan orsaka svinkoppor, så akta dig för de!
  4. När du lgger fondation, börja hellre med för lite än för mycket. Det är alltid lättare att lägga på mer än att ta bort. Lägger du med en latexsvamp kan du med stor fördel fukta svampen då denna lättare släpper ifrån sig fondation då. Jobbar du med en pensel jobba ut fondationen och få den jämn, och åter igen, det är lättare att lägga på mer än att ta bort. Testa dig fram till ett resultat som du tycker blir bra!


 Välkommen hit!

Då var de dags att starta en blogg, igen. Denna gång kommer jag blogga om mitt kommande maskörjobb och min utbildning för att bli de. Jag kommer också komma med lite tips och trix för smink och hår för den vardagliga användaren av de, både för killar och tjejer. Jag ska försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan, beroende på hur mycket jag jobbar. Hoppas DU kommer börja och fortsätta läsa bloggen, och än en gång välkommen hit!


RSS 2.0