Folk med koll använder inte Head & Shoulders

Nu ska vi se om någon frisör protesterar när jag skriver om hårvård här. Hoppas inte det i alla fall. Nåväl, att vårda håret är ju som sagt riktigt viktigt. Att då använda rätt produkter är ju A och O. Produkter man kan köpa i dagligvaruhandeln är inte något som jag skulle rekomendera. Ett exempel är att tvätta håret med vanlig tvål. SLUTA MED DET! Tvålen innehåller produkter som sliter och torkar ut håret och gör det extra skört. Ett annat shampo många använder somär uselt är Head & Shoulders. Det är ett shampo som enligt reklamen är mot mjäll, och visst det funkar till viss del. Saken är den att H & S shampo bara tarbort problemen medans man använder det. Slutar du att använda H & S kommer problemen tillbaka. Detta shampo är också utspätt med lösningsmedel som också sliter på håret. Därför släng bort H & S om du har det i din hylla.

Vad för shampo jag istället rekomenderar att använda är ordentliga frisörshampon. Ett märke jag är helsåld på är Kerastasé. Kerastasé har shampon för olika hårtyper. För att hitta shampot för dig skall du rådfråga en frisör som är återförsäljare av Kerastasé. Jag kommer dock här skriva lite om dom produkter som är vanligast hos Kesastaséfrisörer.

Nutritiveserien är produkter för dig med torrt, tjockt eller rebelliskt hår. Dessa produkter återfuktar håret och ger tillbaka de dess glans. Några produkter ur denna serie jag rekomenderar är Nutritive Bain Satin-1. Detta shampo är för er med normalt eller något torrt hår. Till detta ett balsam ur samma serie, Lait Vital. Detta balsam vårdar och återfuktar håret utan att tynga ner det. För dig med rebelliskt och fnissligt hår rekomenderar jag Nutritive Elexir Oléo-relax. Denna produkt är helt magisk. Lägg i produkte i längderna, och håret blir inte alls lika fnissligt eller tovigt.


För dig med färgat hår är Réflectionserien att föredra. Den ger tillbaka håret dess glans och vårdar färgen. Shampot hur denna serien är Bain Miror som är riktigt bra. Ur denna serie finns också en inpackning, Chroma Reflect masque, som lyfter fram och vårdar färgen. Till detta finns också ett balsam som likt inpackningen vårdat och lyfter fram färgen.
Om du har slitet hår, slitna toppat etc är Kerastasé Resistanceserie verkligen toppen. Shampot ur denna serie, Bain de Force, bevarar glansen i håret, återuppbygget mjukheten samt bevarar tjockleken på håret. Balsamet i denna serie heter Ciment Anti-Usure. Detta balsam stärker och skyddar längderna och topparna.

För att skydda håret vid torkning och plattning skall man använda ett värmeskydd. Kerastasé har värmekydd ur alla de ovan nämnda serierna. Därförkan du välja ett värmeskydd som passar just din hårtyp. Och killar ni vet väl att ni också ska använda värmeskydd även om ni bara fönar håret.

Allt för nu, kram på er!

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=Z6nkMFfeTx4

2010-02-26 @ 19:36:56
Postat av: Anna

Vafaaan Robin! Kerastasé i all ära men 200 spänn flaskan passar inte oss vanliga dödliga, jag vill slå ett slag för mitt kära head & shoulders som jag använt sen mitt hår växte över axlarna! Mitt hår känns bra i alla fall ;)

2010-03-12 @ 11:56:48
URL: http://nyfikon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0