Folk med koll använder inte Head & Shoulders

Nu ska vi se om någon frisör protesterar när jag skriver om hårvård här. Hoppas inte det i alla fall. Nåväl, att vårda håret är ju som sagt riktigt viktigt. Att då använda rätt produkter är ju A och O. Produkter man kan köpa i dagligvaruhandeln är inte något som jag skulle rekomendera. Ett exempel är att tvätta håret med vanlig tvål. SLUTA MED DET! Tvålen innehåller produkter som sliter och torkar ut håret och gör det extra skört. Ett annat shampo många använder somär uselt är Head & Shoulders. Det är ett shampo som enligt reklamen är mot mjäll, och visst det funkar till viss del. Saken är den att H & S shampo bara tarbort problemen medans man använder det. Slutar du att använda H & S kommer problemen tillbaka. Detta shampo är också utspätt med lösningsmedel som också sliter på håret. Därför släng bort H & S om du har det i din hylla.

Vad för shampo jag istället rekomenderar att använda är ordentliga frisörshampon. Ett märke jag är helsåld på är Kerastasé. Kerastasé har shampon för olika hårtyper. För att hitta shampot för dig skall du rådfråga en frisör som är återförsäljare av Kerastasé. Jag kommer dock här skriva lite om dom produkter som är vanligast hos Kesastaséfrisörer.

Nutritiveserien är produkter för dig med torrt, tjockt eller rebelliskt hår. Dessa produkter återfuktar håret och ger tillbaka de dess glans. Några produkter ur denna serie jag rekomenderar är Nutritive Bain Satin-1. Detta shampo är för er med normalt eller något torrt hår. Till detta ett balsam ur samma serie, Lait Vital. Detta balsam vårdar och återfuktar håret utan att tynga ner det. För dig med rebelliskt och fnissligt hår rekomenderar jag Nutritive Elexir Oléo-relax. Denna produkt är helt magisk. Lägg i produkte i längderna, och håret blir inte alls lika fnissligt eller tovigt.


För dig med färgat hår är Réflectionserien att föredra. Den ger tillbaka håret dess glans och vårdar färgen. Shampot hur denna serien är Bain Miror som är riktigt bra. Ur denna serie finns också en inpackning, Chroma Reflect masque, som lyfter fram och vårdar färgen. Till detta finns också ett balsam som likt inpackningen vårdat och lyfter fram färgen.
Om du har slitet hår, slitna toppat etc är Kerastasé Resistanceserie verkligen toppen. Shampot ur denna serie, Bain de Force, bevarar glansen i håret, återuppbygget mjukheten samt bevarar tjockleken på håret. Balsamet i denna serie heter Ciment Anti-Usure. Detta balsam stärker och skyddar längderna och topparna.

För att skydda håret vid torkning och plattning skall man använda ett värmeskydd. Kerastasé har värmekydd ur alla de ovan nämnda serierna. Därförkan du välja ett värmeskydd som passar just din hårtyp. Och killar ni vet väl att ni också ska använda värmeskydd även om ni bara fönar håret.

Allt för nu, kram på er!

 


Snygg textur på kort hår

Idag kom ett tillskott till min arbetsväska. Dessa produkter var sprayvax samt saltvattenspray. Har man korta frisyrer (killar/tjejer) och vill skapa en snygg textur är dessa två produkter guld. Att skapa texturen som håller kan ibland vara svårt om man vill hålla frisyren likadan hela dagen, men med dessa produkter är det lättare. Gör enligt följande.

  1. Spraya i saltvattensprayen i nyttvättat och handukstorkt hår. Jobba in produkten i hela håret och föna håret torrt, och såklart skall du använda ett bra värmeskydd när du fönar, även om du har kort hår.
  2. Nu när håret är tort kan du styla din frisyr utan att använda sprayvaxet men för att få en mer hållbar och tydligare textur kan du nu spraya i sprayvaxet och forma frisyren ytterligare. På detta sätt får du en så hållbar frisyr som möjligt. Vill du ha en ytterligare stadga kan du avsluta med en bra spray. Färrdigt, visst är det enkelt.
Bilder på hur jag gör kommer upp i detta inlägg imorgon eller lördag.
Produkterna jag köpte kommer från R.E.F och kostar ca 250:- för både sprayvax och saltvattenspray.

Kramar!


Primer

Att måla en ojämn vägg ger oftast ett fult resultat. Samma sak gäller det om du lägger fondation i ansiktet utan en bra primer. Visst om man har ett bra och jämt ansikte är det inga problem med att inte använda en primer. Men har man ojämnheter så är det svårt att få en jämn yta med en lagom mängd fondation. En primer är som spacklet på väggen, det slätar ut underlaget och gör att hyden ser slätare ut när man lägger på fondation. man skall dock använda en sparsam mängd primer, för använder man för mycket ger det ett omvänt resultat.

En primer som jag verkligen rekommenderar är Clarins instant smoot. Har aldrig provat en bättre primer än denna. Den kostar 275:- men är verkligen värd det. Med denna kan man uppnå ett superbra resultat.

Kramar!Blonderingsvarning!

Ja lite mer om hår då, det här med blondering. Det är något som jag tycker att man absolut inte borde göra hemma. Varför? Jo detta beror på att blondering är bland de svåraste momenten inom hårfärgning och det är väldigt lätt att det blir fel. De produkter med blonderingsmedel man kan köpa i butik innehåller bara en väteperoxid på 6% vilket är för klent. Om man då aldrig har bloderat förut är det väldigt lätt att håret slår fel i färg och blir oranget. Detta beror på att folk oftast är okunniga och vet inte hur produkterna skall avändas och verkningstiden för färgningen. Om man inte har kunskap inom blondering kan man även riskera att håret faller av då man blonderar. Detta beror helt enkelt på att håret bränns av då det oxideras av väteperoxiden. Håret slits också väldigt mycket efter en blondering och har man dåliga eller inga produkter för den hårtypen riskerar man också att få en sämre hårkvalitet.

DÄRFÖR...blondera er alltid hos en utbildad frisör som har god erfarenhet inom just blondering. På detta sätt är riskebn mindre att håret blir oranget eller faller av. Risken finns dock alltid men är betydligt mindre om man utför färgningen hos en frisör. Att håret blir en aning gulaktigt eller svagt oranget kan dock inte bero på okunnighet hos frisören, utan detta beror på att håret då det bonderas värms upp. Värmen orsakar då att håret gulnar. Dock tvättas dessa gula pigment lätt ur med ett bra silvershampo.

Kramar!


Robin dissar!

Proffsfårspray, ja vad ska man egentligen säga om den? Det är en hårspray jag absolut vill avråda alla er som läser från att använda. Anledningen till detta är dels att proffshårsprayen är billig och därför är den utblandad med mer atanol och eter. Dessa två ämnen är uttorkande och därför torkar de ut både hår och hårbotten. Detta leder till ett mycket slitet och tort hår och torr hårbotten, vilket leder till mjäll. Anledningen till mjäll är att kroppen troligtvis reagerar fel på en jästsvamp som finns naturligt på kroppen. Då man tillför alkohol och eter som är bakteriedödande ämnen rubbar man bakteriekulturen i hårbottnen och mjäll uppstår. Nog om detta.
Ett annat fenomen som jag hört talas om är att sprayen torkat ihop till en klump i håret och denna går ine att tvätta ur. "Hårsprayen hade blivit som superlim!" är sådant som jag hört om proffssprayen. Det enda som man då får göra är att klippa av sig håret där klumpen sitter.

Alltså dissar jag denna spray, liksoms klippotekets som är lika billig och innehåller lika mycket skadliga lösningsmedel för håret. Denna spray torkar, likt proffs, ut håret och det blir torrt och mjäll uppstår.

Kram på er läsare!RSS 2.0